Projektkoordinátorunk, Dávid Ferenc (szociológus, biopolitikai szakértő) is szerepel az Északi Támpont Egyesület, Karmák Kampány filmsorozatának első, a szegénységről szóló darabjában. A 14 perces film megtekinthető ittIdézet az egyesület  programismertetőjéből: "Az Északi Támpont Egyesület a Karmák Kampány keretében a hazánkban névtelenül rejtőző, mégis nagy dolgokat véghezvivő emberekre akarja felhívni a figyelmet. Hőseink történetein keresztül különféle társadalmi jelenségeket és értékeket ismerhetnek  meg nézőink.

 
Olyan embereket mutatunk be, akikről a nézők többsége semmit sem vagy csak nagyon keveset tud. Olyan embereket, akikre talán első ránézésre a legtöbben csak legyintenének, lebecsülnék vagy félnótásnak tartanák őket. Történeteink hősei gyakran idealistáknak, álmodozóknak és esetenként már érthetetlenül szolidárisak tűnhetnek, ám valamennyi ember közös jellemzője, hogy elszántan küzdenek azért, hogy az álmaikat valóra váltsák. Amiről álmodnak, az pedig egy jobb világ …
A Karmák Kampány keretében a  2010-es évben hét olyan hőssel kezdtük el a sorozat forgatását, akik nem csupán tiszteletreméltó elhivatottsággal élnek de ráadásul kivétel nélkül a társadalom leghátrányosabb rétegeiből érkeztek. A pilot epizódok forgatása folyamán a sorozatból nyolc részt készítettünk el. Az első részében neves szakértők osztanak meg tartalmas gondolatokat a szegénység összetett jelenségéről.  A sorozat további hét részében pedig hét a nagy világban szerencsét próbáló szegény legény (valójában hat legény és egy leány) történetét mutatjuk be. A Karmák Projekt azonban túlnyúlik a képernyőkön. Célkitűzéseink között szerepel, hogy a bemutatott hősöket a filmjeink révén kézzelfogható módon is tudjuk segíteni missziójukban.
 A filmsorozat csak számos non-profit ágazat szereplőinek aktív közreműködése révén készülhetett el. A civil szervezeteknek nem csupán a hősök kiválasztásában volt szerepe, hanem számos esetben maguk is résztvevői voltak a forgatásoknak és sok esetben helyszínt is biztosítottak.
A Karmák filmeket televíziós sugárzás révén, az interneten, nyilvános vetítéseken és fesztiválokon keresztül kívánjuk minél több emberhez eljuttatni. A Magyar Televízió elnöke Medveczky Balázs és az Északi Támpont elnöke, Tóth Bálint már hivatalos szándéknyilatkozatban is megerősítették, hogy 2011-ben az MTV műsorra tűzi az egyesület által elkészített sorozatot.
 Az egyes epizódok nyilvánossá tétele az interneten a www.karmak.hu címen található honlapon keresztül, a megfelelő világnaphoz időzített kampány keretében történik, melynek záró rendezvénye a Merlin Színházba 2011 októberére tervezett sajtótájékoztató és nyilvános filmbemutató.
A Karmák Projektről az alábbi linkeken kaphatsz friss információkat:
-    önálló twitter lap a http://twitter.com/Karmak_Film címen,

-    önálló facebook lap a  http://www.facebook.com/Karmak.Film


-    video galéria az Inda videon http://indavideo.hu/profile/eszakitampont/ és a YouTube-on.
-    fotógaléria a Flickr-en http://www.flickr.com/photos/59151542@N06/
 
A Karmák program a 2010. Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év keretében valósult meg. Az elkészült dokumentumfilm mint szerzői mű az Északi Támpont Egyesület álláspontját tükrözi, és az Európai Bizottság és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nem felel az abban közölt adatok esetleges felhasználásáért."