Folytatódik alapítványunk Nő létünkre című programsorozata, ismét előadással és beszélgetéssel:

 
Szeretettel várunk minden Nőt (és Férfit) 2010. október 28-án csütörtökön, este 6 órától , a Stúdió K Színházban (Budapest, IX. Ráday u. 32.)megrendezésre kerülő nyilvános ismeretterjesztő előadáson és az azt követő beszélgetésen!
 
"Konty alá nézünk" - előadás
Dr. Bodrogi Andrea- pszichiáter, addiktológus - Kék Pont

és két civil érintett személyes története
 
 
 

A Kék Pont Alapítvány Nő Létünkre c. nyilvános programsorozata a szenvedélybeteg nőknek, szenvedélybetegek női hozzátartozóinak, és azoknak a nőknek szól, akik szeretnének többet tudni a függőségek megelőzhetőségér...ől, kialakulásáról és a segítségnyújtás lehetőségeiről.

Programsorozatunkról:

"Nő létére

…iszik!
…hogy tud így zabálni?
…hagyja, hogy így beszéljen vele?
…milyen erőszakos!
…miért nem ad jobban magára?
…hogy képes így elhagyni magát?
…miért dolgozik ennyit?
…elhanyagolja a családját!
…miért nem akar gyereket?

Ugye hányszor halljuk a sommázott kritikát? Pedig de. Mi nők is képesek vagyunk inni, zabálni, hagyni, sajnos, hogy megalázzanak, sőt erőszakosak is vagyunk, és nem adunk magunkra, és elhagyjuk magunkat, elhanyagoljuk családunkat is, és sokat dolgozunk, sőt, van, hogy gyerekre sem vágyunk. Néha mindenkivel megeshet, sokszor sokakkal, túl sokszor és segítséget érdemlően jóval többen, mint ahányan azt el merik mondani, és mint ahányan képesek segítséget kérni. A szerfogyasztókkal és szenvedélybetegekkel szembeni előítéletek köztudottak, egy józan szenvedélypolitika ajánlásaival szemben a többségi társadalom hárítása és képmutatása mindennapos. Különösen nehéz helyzetbe kerülnek azok a nők, akiket bűntudatuk, szégyenérzetük és az elutasítástól való félelmeik visszatartanak abban, hogy felismerjék és felvállalják a problémáikat, hogy segítséget kérjenek.
Régóta érzékeltük annak hiányát, hogy nincsenek specializálódottan nőknek szóló programjaink. Most már vannak...